Här har vi samlat lite instruktioner och tips på hur du bäst monterar ihop våra produkter. Det är oftast väldigt enkelt då vi använder få delar och enkla men stabila konstruktioner - här är dock lite tips på vägen.

 

 

Riggen - The Oak Rig 

Riggen sätts enkelt ihop med 8 skruvar och bult. Dimensionen på muttern är 36mm så du behöver en hylsnyckel i den storleken om du inte har en grymt stor skiftnyckel hemma. Enklast använder du också två nycklar då muttern är en låsmutter (alltså en mutter med innerhylsa av plast som griper stadigt tag i bulten) - man måste ha lite mothåll.

Det kan också vara bra att vara två personer när riggen ska resas mot väggen.

  1. Börja med att lägga riggstolparna ner på marken. Den numrerade hålbilden ska vara uppåt.
  2. Placera chinsmodulen mellan riggstolparna på den höjden du önskar (oftas högst upp) och skruva fast.
  3. Vänd hela riggen upp och ned och fäst sidobalken på båda sidorna på den höjden du vill fästa in riggen i väggen - också här - oftast högst upp.
  4. Vänd tillbaka riggen och hugg tag i din tränings buddy - res riggen mot väggen. Skruva fast i vägg och golv.

Vad det gäller väggen - här gäller det att kolla av lite vad du har att jobba med på platsen för installation. Om du har en gipsvägg så gäller det att du planerar lite extra. Du kommer ju förhoppningsvis lyfta tungt och kanske swinga friskt i kippingstången - se till att riggen sitter fast ordentligt.

Hitta reglarna i väggen och om det behövs fäst en skiva eller planka i reglarna och sen fäster du riggen i skivan/plankan. Då blir det stabilt.

Vi rekommenderar alltid att fästa riggen både i väggen och i golvet för bästa stabilitet. Det fungerar dock att låta riggen stå på sina fötter utan att skruva fast den i golvet om den sitter ordentligt i väggen.

Om man har ett gymgolv installerat kan man välja att låta riggen stå uppe på golvet eller skära ut hål så stolparna går igenom golvet. Om man har riggstolpen stående på golvet fungerar det fortfarande fint att skriva fast den i golvet. Man skruvar bara rakt igenom gummigolvet och ner i golvet.

 

 

Träningsbänk - Oak Flat Bench

Vår stabila träningsbänk har 6st kortare skruvar för att fästa balken på undersidan av dynan med. Den har sedan ytterligare 8 st (4 per sida) bultar med mutter och bricka för att fästa benen på bänken.

  1. Börja med att montera fast balken på dynan.
  2. Fäst sedan sidoplåtarna på balken med bultar och mutter – det kan upplevas som att skruvarna är lite korta och att man inte kan lägga plåten helt dikt ann mot balken – det är helt ok, det ska inte glappa.
  3. Om du vinklar plåtarna lite in mot mitten så kommer det att bli lättare. Du behöver bara fästa muttrarna på skruvarna precis så de sitter fast. Skruva i detta läge inte åt muttrarna – låt de vara lösa tills benen också är på plats.
  4. För nu in foten mellan plattorna i 90 graders vinkel. Vrid in foten på plats - så att hålen kommer på rätt plats.
  5. För in skruvarna i hålen och skruva på mutter och bricka.
  6. Nu kan du skruva fast alla muttrarna både på benen och balken så sidoplåten blir fixerad.