Det bästa sättet att bränna fett är med hög intensitet!

Bränna fett med hög intensitet och tung träning

Det finns så många tankar och funderingar kring hur man ska göra för att bränna fett. Morgonpromenader innan frukost, lågintensitet i timtal eller snabba intervaller upp för en backe. Ja, du får nog lika många svar som personer du ställer frågan till. 

Men nu finns det faktiskt en studie som visar "sanningen". Man ska ju komma ihåg att studier visar aldrig en absolut sanning. Men oftast är de mer korrekta än din svärfars tips. Länk till studien.

Vad studien säger, klätt i mina ord, är att den bästa fettförbränningen sker genom hög intensitet, över 80% av maxpuls. Resultatet är föga förvånande om du brukar läsa artiklar eller bloggar av duktiga fysiologer och näringsexperter.

Den bästa effekten (ej i denna studie) av högintensiv träning får du av att träna hjärta, lungor och de stora muskelgrupperna samtidigt. Det vill säga att det inte räcker med att springa intervaller för att få den bästa effekten. Att träna musklerna innebär att du ökar förbränningen i kroppen även efter löpningen. Ju högre aktivitet i dina muskler desto mer energi förbränns i dem. Och den stora fördelen är att ju mer du tränar dina muskler ökar effekten i förbränningen. Alltså, du bränner mer fett ju mer du tränar.

Effekten av högintensiv träning, sk anaerob träning, där hjärta och lunger inte hinner med att syresätta musklerna nog, tillsammans med tunga lyft med de större muskelgrupperna är den bästa träningen. Det är därför träningssätt som tex Crossfit har fått genombrott som en extremt effektiv träning. Just Crossfit använder de stora muskelgrupperna i ryggen, benen och bålen samtidigt som din träning har så hög intensitet att du går in i den anaeroba zonen. Precis som jag skrivit ovan är detta det absolut bästa sättet att bränna fett. Det är dessutom just basövningar som marklyft, benböj och hopp som ger dig bäst träning.

Så om du ska träna effektivt för att tappa fett, orka mer och bli lite starkare i kroppen så träna funktionellt. Högintensivt som tex cykel, löpning, hopprep tillsammans med baslyften. Genomför det intensivt i 30 sek, vila 30 sek och kör 3-7 varv beroende på intensitet och vikt. Jag lovar dig att du kommer känna, och se en effekt, efter bara några veckor! Lycka till!!

Vi på Oak Equipment levererar ett färdigt paket direkt till din dörr. En av fördelarna är att du kan enkelt bygga en alldeles egen Crossfit box där du kan utföra nästan alla övningar som du lär dig på gymet, i boxen eller hos en PT. Vårt Oak Box paket är designat för att passa i tex garaget. Lite mindre distans till väggen men ändå robusta järnstolpar som inte gungar, även med en tung skivstång.

Föregående artikel Nästa artikel

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.