Varför vi startade Oak Equipment!

Vi startade OaK Equipment

Vi startade Oak av en enkel anledning, förmodligen av en anledning som många har där ute, vi hittade inte rätt grejer när vi ville bygga ett eget gym hemma. När vi sökte efter ett så kallat "hemmagym" fanns där bara maskiner eller rackliga ställningar som inte ens klarade vår egen kroppsvikt. Vi sökte på sportbutiker, nätet och hörde med alla vi kände. Ingen kunde peka oss i rätt riktning. Det råder ingen brist på cyklar, roddmaskiner och så kallade multigym. Inget som vi varken ville ha eller tyckte var speciellt snyggt att ha stående framme.

Vi har under en tid tränat nästan uteslutande Crossfit liknande träning, högintensivt och tungt. Vi ville gärna fortsätta med det, men kunna köra ett snabbt pass efter en runda på cykeln eller i löpspåret. En runda med snabba marklyft efter en löprunda gör underverk för både fettförbränning, styrka och hållning. Men man vill ju inte ta sig iväg till gymmet bara för en runda marklyft!? 

Vi letade länge men beslutade oss för att gå direkt till tillverkarna. De som gör riggar och bumpers mm till de gymmen vi gillar att gå till. Varför skulle vi inte kunna ha samma grejer hemma, men kanske inte en full box? Svaret blev enklare än vad vi trott, klart vi kan! Vi hittade en bra leverantör som kunde erbjuda hög kvalitét och låta oss designa utrustningen i vår smak samt för att passa in i ett garage istället för på gymmet.

Det första vi tog fram var The Oak Rig. Den är speciellt designad för att passa i just vårt garage. Vi ville inte heller ha för mycket rörliga delar utan tror på enkelhet och låta kroppen jobba i olika vinklar istället för maskiner mm. Så vi plockade fram vårt eget drömgym med rigg, bänk, skivstång, ordentligt med bumpers och lite saker som vi ofta använder i vår egen träning. Till exempel en slamball, en kettlebell och ett hopprep. Vi ville absolut inte göra avkall på kvalitet, så vi beställde allt hem och gav ordentligt med feedback på leveransen. Nu har vi samma kvalitet som man hittar i sin lokala box eller på gymmet. Inget racket och skrammel, ordentligt med bumpers och tillbehör av högsta klass. Vi blev supernöjda!

När vi stolt visade upp gymmet för kompisar insåg vi att fler ville ha det vi ville ha. Många tyckte det såg coolt ut, blev imponerade av kvalitén och ville själva ha samma setup i sitt garage. Så vi satte ihop paketet direkt hos leverantören, säkerställde produktion och en effektivt hantering för att kunna hålla rätt pris. Försäljning sker enbart digital via nätet -  och här är vi nu. Vi är den enda leverantören av hemmagym med proffskvalitet, till bra priser. 

Priser ja, det är ju ett kapitel för sig. Vi vill att gymmen ska vara till så låga priser som möjligt, göra det tillgängligt för så många som möjligt. Vi kommer aldrig att rea eller köra en massa rabatter. Vår tanke är att det ska alltid vara bra pris, alltid ett pris som inte innehåller en massa marknadsföring, stora lager, kontor mm. Det ska vara precis som när vi själva letade efter det perfekta gymmet! 

Hoppas du också gillar våra grejer! Vi är ju inga proffs, så släng iväg ett mail om du har frågor idéer på hur vi kan göra det bättre eller om du undrar något. Du kan vara säker på att det är vi som svarar, ingen outsourcad kundsupport. :)

Föregående artikel Nästa artikel

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.